Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z olejem z pestek dyni

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 0,5 sztuka
marchewka 1 sztuka
koperek 1 pęczek
olej 3 łyżki z pestek dyni
sok z cytryny 3 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z olejem z pestek dyni

Kapustę obieramy z zewnętrznych liści i drobno szatkujemy.

Obraną marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy do kapsuty. Wsypujemy większą szczyptę soli, dokładnie mieszamy i odstawiamy na 10-15 minut.

Po tym czasie dodajemy drobono posiekany koperek, sok z cytryny oraz olej z pestek dyni, dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Surówkę z młodej kapusty jemy samą lub podajemy do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak