Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto czarno-białe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

spód

margaryna 1/2 kostka
cukier 1 szkl
kakao 2 łyżki
mąka 2 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

wierzch

margaryna kostka 1 kostka
jajko 3
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 1 szkl
cukier waniliowy 1 opakowanie
budyń śmietankowy 1 szt
serek homogenizowany 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto czarno-białe

Kroki postępowania

1
Składniki przeznaczone na spód wymieszaj dokładnie mikserem.
Krok 1 - ciasto czarno-białe foto
2
Następnie wyłóż na blachę wysmarowaną margaryną.
Krok 2 - ciasto czarno-białe foto
3
Teraz przygotuj górę. Najpierw wymieszaj wszystkie składniki poza serkami homo.
Krok 3 - ciasto czarno-białe foto
4
Gdy masa będzie wymieszana dodaj 4 serki homo. Miksuj dalej.
Krok 4 - ciasto czarno-białe foto
5
Masę wylej na ciemny spód.
Krok 5 - ciasto czarno-białe foto
6
Wstaw do rozgrzanego piekarnika na około 1h w 180*C. Gotowe ciasto posyp cukrem pudrem.
Krok 6 - ciasto czarno-białe foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AnnieB 11.10.2014 16:29
pyszna klasyka :)
gosia561 11.10.2014 15:13
ale smakołyk
halinah 11.10.2014 12:33
dobry deser :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak