Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki w słoiku na zimę

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 1,4 kg
cukier 2 łyżeczki
sól
cebula biała 3 szt
masło 100 g
Pieprz czarny mielony Prymat
cukier
ocet winny

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki w słoiku na zimę

Buraki myjemy, obieramy i gotujemy wodzie z dodatkiem soli i dwóch łyżeczek cukru. Ścieramy na tarce o dużych oczkach lub z robocie kuchennym. W garnku roztapiamy masło i szklimy na nim posiekane w kostkę cebule. Dodajemy przetarte buraczki i przesmażamy razem. Dosmaczamy octem winnym, cukrem, solą i czarnym pieprzem. Układamy w wyparzonych lub wysterylizowanych słoikach. Pasteryzujemy prze 15-20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 11.10.2014 11:10
jakie pyszne buraczki uwielbiam
IZABELA29 11.10.2014 10:57
ja nigdy nie obieram buraków ...
ben-ka 11.10.2014 09:50
Też zrobiłam już zapasy na zimę:)
gosia56 11.10.2014 09:08
tak jeszcze nie robiłam ale na pewno obierasz buraki przed gotowaniem;)
monika141 11.10.2014 08:08
pyszne do obiadu
Ola1984 11.10.2014 07:35
Też robię buraczka na zimę :) Idealny dodatek do obiadu.
Iwusia 10.10.2014 23:54
idealne buraczki
Adamorek 10.10.2014 23:25
doskonałe buraki
noninka77 10.10.2014 22:33
Idealne na zimę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak