Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z warzywami w sosie cebulowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 3 sztuki
papryka czerwona 2 sztuki
papryka żółta 1 sztuka
marchew 3 sztuki
pietruszka 1 sztuka
zupa w proszku 2 opakowania
oliwa 5 łyżek
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z warzywami w sosie cebulowym

Kroki postępowania

1
Obie papryki oczyszczamy i kroimy na niewielkie kawałki.
Krok 1 - Udka z warzywami w sosie cebulowym foto
2
Marchew i pietruszkę kroimy w półplasterki i łączymy z papryką.
Krok 2 - Udka z warzywami w sosie cebulowym foto
3
Do rękawa do pieczenia dajemy oczyszczone i doprawione solą udka, wlewamy oliwę a następnie zupy w proszku (francuską zupę cebulową). Rękaw spinamy i przekładamy do naczynia do pieczenia. Pieczemy około 60 minut w 180 stopniach.
Krok 3 - Udka z warzywami w sosie cebulowym foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 11.10.2014 17:46
smaczne danie
kloruś 10.10.2014 19:15
bardzo apetyczne danie!
as28 10.10.2014 17:54
fajne udka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak