Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Legumina jabłkowa z manną

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza manna 30 dag
mleko 3 szklanki
masło 3 łyżki
jajko 2 szt.
jabłka 1 kg
cukier 1 łyżka
cynamon 1 łyżeczka
cukier waniliowy 1 szt
wiórki kokosowe do formy
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Legumina jabłkowa z manną

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Kaszę mannę wsypać energicznie na gotujące się mleko z masłem cały czas mieszając – zagotować i odstawić.
Krok 1 - Legumina jabłkowa z manną foto
2
Jabłka obrać, zetrzeć i wymieszać z cynamonem i cukrem.
Krok 2 - Legumina jabłkowa z manną foto
3
Do ostudzonej kaszy wbić 2 jajka, zmiksować.
Krok 3 - Legumina jabłkowa z manną foto
4
Układać w formie warstwami jabłka i kaszę mannę.
Krok 4 - Legumina jabłkowa z manną foto
5
Zapiec w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 40 minut. Następnie posypać cukrem waniliowym lub podać z lodami na ciepło.
Krok 5 - Legumina jabłkowa z manną foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 11.10.2014 07:23
Chętnie skosztuję :-)
inka2012 10.10.2014 17:49
apetycznie wygląda!
Habibi 10.10.2014 10:09
Super deserek :) Leguminę znam od dziecka, ale gotowaną na gęsto.
molanka 10.10.2014 10:03
legiminę pamiętam z dzieciństwa
Krzysztof15 10.10.2014 06:51
super przepis
Adam/ZUB3R 09.10.2014 22:30
wygląda pysznie
IKrakowianka 09.10.2014 22:11
bardzo smaczna
halinah 09.10.2014 21:28
ciekawy pomysł :)
as28 09.10.2014 21:14
mniam mniam
gosia1988 09.10.2014 20:52
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak