Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Twarożek z lucerną, pomidorami, rzodkiewką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser biały 1 kostka
pomidor 1 szt
cebula 1 szt
kiełki lucerny 1 garść
śmietana 2 łyżki
rzodkiewka 5 szt
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
natka pietruszki 1 łyżka
bazylia 1 łyżki
Bazylia suszona Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Twarożek z lucerną, pomidorami, rzodkiewką

Ser gnieciemy widelcem i dodajemy śmietanę, sól, pieprz. Pomidor, cebulę, rzodkiewkę kroimy i dodajemy do twarogu. Na koniec lucernę i pokrojoną natkę pietruszki oraz bazylię. Podajemy do bułki z masełkiem lub samą na śniadanie. Bomba witaminowa, więc będzie idealna na początek dnia dla dzieci.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Futka 10.10.2014 12:23
Przepyszny twarożek na początek dnia :)
ice cubes 09.10.2014 21:38
szkoda, że już koniec sezonu na rzodkiewki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak