Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot śliwkowo-brzoskwiniowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki 80 dkg
brzoskwinie 1 kg
cukier 3/4 szklanki
woda 3,5 l
galaretka cytrynowa 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot śliwkowo-brzoskwiniowy

Kroki postępowania

1
* Użyłam dużych, żółtych śliwek.
Śliwki i brzoskwinie umyć, przekroić, wyjąć pestki. Owoce przełożyć do garnka.
Krok 1 - Kompot śliwkowo-brzoskwiniowy foto
2
Do owoców wlać wodę, dodać cukier, zagotować. Gotować pod przykryciem ok. 15 minut.
Krok 2 - Kompot śliwkowo-brzoskwiniowy foto
3
Po tym czasie garnek z kompotem zdjąć z ognia. Do kompotu wsypać galaretkę.
Krok 3 - Kompot śliwkowo-brzoskwiniowy foto
4
Wymieszać tak, żeby galaretka dokładnie się rozpuściła. Kompot podawać na ciepło lub po ostudzeniu.
Krok 4 - Kompot śliwkowo-brzoskwiniowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 10.10.2014 09:50
pyszny do obiadu !!!
ice cubes 09.10.2014 21:38
lubię takie kompoty :)
norweska20 09.10.2014 17:11
zawsze mile widziany
Sroczka 09.10.2014 16:01
Napiłabym się takiego kompotu.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak