Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurki w sosie śmietanowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurki 300 g
szalotka 2 szt
masło 2 łyżki
śmietana 30% 1 szkl
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kurki w sosie śmietanowym

Kurki bardzo dokładnie czyścimy i myjemy. Na patelni rozpuszczamy masło i wrzucamy umyte, drobno pokrojone szalotki razem ze szczypiorkiem. Chwilę podsmażamy i wrzucamy odsączone grzyby. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smażymy kilka minut, aż odparuje woda z grzybów. Wtedy wlewamy słodką śmietanę i dusimy, aż sos zgęstnieje odpowiednio.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 09.10.2014 20:13
Super smaczne;)
agnieszka214 09.10.2014 15:27
same pysznosci lubei takie
molanka 09.10.2014 12:52
ta potrawa musi nieziemsko pachnieć

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak