Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sznycelki z indyka po mediolańsku

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 1 kg
jajko 2 szt.
olej do smażenia 1/2 szkl.
pomidory bez skóry 4 szt.
oliwa 2 łyzki
ocet 1 łyżeczka
sól do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 10 dkg.
Do dekoracji: 10 dkg.
rukola 10 dkg.

Przepis i sposób przygotowania na: sznycelki z indyka po mediolańsku

Pierś z indyka kroimy na sznycle, solimy i rozbijamy. Panierujemy w jajku, bułce tartej i smażymy na oleju. Rukole układamy na talerzach, przykrywamy pokrojonymi pomidorkami. Tuz przed podaniem skrapiamy oliwą i octem a na wierzchu kładziemy upieczone sznycle.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mamusia1 14.09.2013 08:16
ciekawe w smaku
mamusia1 08.03.2013 15:40
wspaniałe i smaczne
eli_555 13.10.2010 21:29
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak