Tagliatelle z bakłażanem

Tagliatelle z bakłażanem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bakłażan

    1 sztuka
  • pomidor

    3 sztuki
  • czosnek

    1 ząbek
  • bazylia

    1 pęczek
  • sól i pieprz

    do smaku
  • makaron

    100 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bakłażan pokrój w kostkę, posól i odstaw na 30 minut, aby puścił sok. Pomidory pokrój w kostkę, a ząbek czosnku w plasterki. Posiekaj bazylię (kilka listków odłóż). Na rozgrzanym maśle zeszklij czosnek, dodaj bakłażan, pod koniec smażenia pomidory, przypraw solą, pieprzem i bazylią. Wszystko wymieszaj z makaronem ugotowanym al dente. Danie udekoruj listkami bazylii.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MAR3STA

09.06.2012 20:49
super

accee

01.07.2011 19:42
najs

iwona332

18.09.2010 15:40
super

justyna111

17.09.2010 16:54
super

Lidia11

17.09.2010 14:37
interesujący przepis

iwa643

31.08.2010 13:32
super

pauluna

23.08.2010 12:26
ciekawe

Karolina/Finessa

12.08.2010 09:55
Uwielbiam to, ale moja mama to robi troszkę inaczej...

marzencia2007

11.08.2010 10:37
wyydaje się bardzo smaczne :)

plocia

10.08.2010 16:57
hmm ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat