Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

risotto z szafranem

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 40 dkg.
parmezan starty 10 dkg.
cebula biała 1 szt.
bulion 1.5 litra
masło 4 łyzki
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
nitki szfranu szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: risotto z szafranem

W rondlu rozpuszczamy masło, dodajemy pokrojoną cebulę. Wsypujemy ryż i smażymy 2 minuty. Podlewamy ryż bulionem I gotujemy aż ryz wchłonie wodę. Wsypujemy szafran i mieszamy. Doprawiamy do smaku sola i pieprzem. Zdejmujemy ryz z gazu i wkładamy - pod pierzynę, żeby doszedł. Przed podaniem posypujemy parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mamusia1 02.11.2013 08:22
bardzo aromatyczne
mamusia1 05.06.2013 17:40
ma ciekawy smak
mamusia1 06.05.2013 15:36
szafran to jest to!
Marek6 17.09.2011 00:15
super :)
Kate131 04.09.2011 09:45
pycha
Grażyna13 27.09.2010 19:31
Szafran to świetny dodatek do ryżu :)
Dorota76 14.09.2010 11:47
interesujące połączenie, muszę spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak