Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron farfalle ze szpinakiem i orzechami

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron farfalle 50 dkg.
szpinak mrożony 30 dkg
oliwa 1/2 szkl.
sok z cytryny 1 łyzka
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
Czosnek suszony Prymat 1 łyżka
orzechy włoskie 10 dkg.

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron farfalle ze szpinakiem i orzechami

Makaron ugotować i odcedzić. Na oleju wysmażyć orzechy, do nich dodać szpinak i czosnek. Tak długo podsmażać aż wyparuje woda. Wrzucić makaron, podgrzać i doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mamusia1 05.05.2013 15:44
pyszności!!!!!!!!
mamusia1 28.02.2013 16:49
uwielbiam szpinak
Laila2786 25.05.2012 11:12
Uwielbiam połączenie szpinaku z makaronem
usmiech 15.08.2010 16:19
muszę spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak