Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smarowidełko z dyni i pęczaku z parmezanem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza pęczak pół szkl
dynia 25 dag
cebula 1 szt
czosnek 1 zabek
sól
pieprz
oliwa
parmezan starty 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Smarowidełko z dyni i pęczaku z parmezanem

Cebulę obieramy i siekamy w drobną kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy (niezbyt mocno) oliwę i szklimy na niej cebulę. Dynię oczyszczamy i obieramy, myjemy i ścieramy na tarce jarzynowej o grubych oczkach, dodajemy do miekkiej cebuli. Dodajemy tez przeciśnięty przez praske zabek czosnku. Warzywa dusimy pod przykryciem aż zmiekną. Dodajemy kaszę i starty parmezan, mieszamy. Doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 11.11.2014 20:47
dziękuję :)
Habibi 14.10.2014 12:30
Chociaż ja nazwałabym to raczej sałatką, ze względu na całe ziarenka pęczaku, to bardzo mi się samo połaczenie podoba - uwielbiam parmezan, pęczak i dynię :)
dorota20w 08.10.2014 10:51
dziękuję :)
ada.la 07.10.2014 21:34
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak