Przepis i sposób przygotowania na: Chałka doskonała
Po tym czasie smarujemy chałkę rozkłóconym jajkiem i wyjmujemy kruszonkę z zamrażalnika. Ścieramy na tarce prosto na chałkę.
Pieczemy 30 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
mąka pszenna | 550 gram |
mąka tortowa | 550 gram |
drożdże suche | 20 gram |
mleko | 300 ml |
woda | 160 ml |
jajko | 2 sztuki |
masło miękkie | 120 gram |
cukier | 8 łyżeczek |
jajko | 1 sztuka |
masło | 1 łyżka |
cukier | 1 łyżka |
mąka | 2 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: