Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa malucha-krem z kalafiora z indykiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z indyka 2 łyzeczki
kalafior 2 różyczki
marchew 1\3 sztuki
wywar mięsny 1 szklanka
bazylia 1 listek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa malucha-krem z kalafiora z indykiem

Robimy wywar na mięsie z indyka- odlewamy szklankę. Kalafior dzielimy na mniejsze kawałki i razem z marchewką gotujemy około 15 minut- do miękkości warzyw. Ugotowane wcześniej mięso z indyka dzielimy na mniejsze kawałki dodajemy do reszty składników, dodajemy także listek Bazyli. Blenderem miksujemy wszystkie składniki na gładki krem. Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wioleczka83 30.10.2014 22:00
wspaniała zupa dla maluszka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak