Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak po żydowsku

3.0
(17)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

pierś z kurczaka 2
jajko 2
mąka pszenna
olej do smażenia

MARYNATA

czosnek 1 ząbek
sok z cytryny 1 łyżka
olej 4 łyżki
cynamon 1/2 łyżeczki
sól 1/2 łyżeczki
pieprz 1/2 łyżeczki

Porada

Tak przygotowany kurczak smakuje świetnie zarówno na ciepło jak i na zimno.

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak po żydowsku

Kroki postępowania

1
Z przygotowanych składników tworzymy marynatę tzn. przyprawy i przeciśnięty przez praskę czosnek mieszamy z sokiem z cytryny i olejem.
Krok 1 - Kurczak po żydowsku foto
2
Kurczaka kroimy w mniejsze kawałki. Mięso umieszczamy w misce i zalewamy marynatą. Odstawiamy na co najmniej godzinę do lodówki (najlepiej na całą noc).
Krok 2 - Kurczak po żydowsku foto
3
Po tym czasie mięso wyjmujemy z marynaty i obtaczamy w mące i rozkłóconym jajku. Smażymy na złoto na średnim ogniu. Życzę smacznego :)
Krok 3 - Kurczak po żydowsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 07.10.2014 12:35
pyszne wydanie kurczaka
berys18 07.10.2014 11:36
wygląda apetycznie
Róża1 07.10.2014 10:02
z cynamonem , ciekawe połączenie :-)
kasiaw 07.10.2014 08:50
bardzo smaczne
Ola1984 07.10.2014 07:06
Bardzo apetyczne kąski mięsne. Skusiłabym się na pewno.
norweska20 07.10.2014 00:17
marynata z cynamonem- o coś nowego ...ciekawa jestem smaku:)
Wafelek2601 06.10.2014 23:22
Bardzo dobry
Barbara13 06.10.2014 21:43
jak dla mnie pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak