Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica grzybiarza

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

grzyby leśne 250 g
cebula biała 1 szt
cukinia 1/2 szt
masło 1 łyżka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
jajko 4 szt
śmietanka 3 łyżki
papryka w płatkach
pestki dyni

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica grzybiarza

Kroki postępowania

1
Grzyby oczyszczamy i myjemy. Kroimy w mniejsze kawałki. Przesmażamy na suchej patelni aż odparuje płyn.

Krok 1 - Jajecznica grzybiarza foto
2
Jajka wbijamy do pojemnika, roztrzepujemy ze śmietanką, sola i pieprzem.
Krok 2 - Jajecznica grzybiarza foto
3
Cukinie kroimy w słupki i dokładamy do grzybów. Odparowujemy
Krok 3 - Jajecznica grzybiarza foto
4
Cebule kroimy w piórka. Do grzybów dodajemy łyże masła i cebulkę szklimy i doprawiamy sola i czarnym pieprzem.
Krok 4 - Jajecznica grzybiarza foto
5
Masę jajeczna dolewamy do grzybów i cukinii. Smażymy do ścięcia jajek. Jajecznice posypujemy płatkami papryki i nasionami dyni.
Krok 5 - Jajecznica grzybiarza foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 05.04.2016 20:48
rarytaśnie :)
Kasiaaa 03.05.2015 11:12
Fajnie się nazywa :)
Pani Domu 06.10.2014 20:15
z chęcią bym spróbowała
Ania84 06.10.2014 18:11
zapach i smak grzybów to jest to!
Konczi 06.10.2014 18:01
Pysznie wygląda Twoja jajecznica!
Grazyna0211 06.10.2014 17:00
smaczna i aromatyczna
nogawkuchni 06.10.2014 16:43
Pyszna jajecznica,oj zjadłoby się takiej aromatycznej,wyrazistej w smaku jajecznicy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak