Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka Kolorowa

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1/2 szt
cukier 1 szklanka
mąka 2 szklanki
żółtko jajek 4 szt
białko 4 szt
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
śmietana 12% 5 łyżek
kakao 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka Kolorowa

Margarynę rozpuścić w garnku i odstawić aby wystygła.

Utrzeć żółtka z cukrem. Dodać margarynę (wystudzoną), ubite na sztywną pianę białka oraz mąkę z proszkiem do pieczenia,śmietanę.Wszystko wymieszać.
Odstawić trochę białego ciasta,które należy wymieszać z kakao.
Wlać białe ciasto do wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką podłużnej formy.
Ciemną masę wylać na białą.

Piec ok 40-45 minut w temp. 180 stopni. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem czy ciasto nie przylega do niego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 22.08.2012 21:29
smaczne ciasto
Andysz 22.07.2012 08:55
pycha!
iknkirke 20.06.2012 10:53
mniam
patusia 09.01.2011 22:39
Wygląda bardzo apetycznie :)
traktorek 01.12.2010 09:04
pięknie wyrosła
ewelinapac 10.09.2010 09:04
ładna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak