Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z mielonego mięsa, boczku, sera i pietruszki.

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone z wiepowj szynki 1 kg
papryka stramielona Prymat 1 łyżeczka
pieprz 1 łyżeczka
sól do smaku
boczek parzony 9 plastrów
nata pieuszki duży bukiet
ser gouda 8 plastrów
jajko 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z mielonego mięsa, boczku, sera i pietruszki.

Kroki postępowania

1
Mięso mielone przyprawiamy papryką , solą i pieprze. Mieszamy z jajkami i wykładamy na folię aluminiową.
Krok 1 - Pieczeń z mielonego mięsa, boczku, sera i pietruszki. foto
2
Następnie układamy boczek.
Krok 2 - Pieczeń z mielonego mięsa, boczku, sera i pietruszki. foto
3
Na boczek wykładamy posiekaną pietruszkę.
Krok 3 - Pieczeń z mielonego mięsa, boczku, sera i pietruszki. foto
4
Plastry sera układamy na pietruszce.
Krok 4 - Pieczeń z mielonego mięsa, boczku, sera i pietruszki. foto
5
Całość zwijamy w roladę i wkładamy w folii aluminiowej do podłużnej keksówki. Pieczemy około 50 minut w 190 stopniach. Następnie zdejmujemy folię aluminiową i zapiekamy na złoty kolor.
Krok 5 - Pieczeń z mielonego mięsa, boczku, sera i pietruszki. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 20.10.2016 13:09
Dobrze to wygląda, spróbuję, ale z indykowym mielonym.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak