Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziane awokado

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

awokado 1 szt
pomidor 1 zielony
brzoskwinie 1 szt
limonka 1 szt
Pieprz zielony ziarnisty Prymat 1 łyżeczka
konfitura żurawinowa 1 łyżeczka
porto 2 łyżki

Porada

Jest to doskonała orzeźwiająca i syta przystawka, a nawet mała kolacyjka.

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziane awokado

Kroki postępowania

1
Zielony pomidor i brzoskwinię obrać i pokroić w cienkie plasterki.
Krok 1 - Nadziane awokado foto
2
Dojrzałe awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę i wydrążyć kulki zostawiając całą łupinę. Kulki awokado skropić sokiem z limonki.
Krok 2 - Nadziane awokado foto
3
Łupiny awokado nadziać kulkami awokado, plasterkami pomidora i brzoskwini.
Krok 3 - Nadziane awokado foto
4
Sos - żurawinę wymieszać z łyżeczką soku z limonki i portweinem.Polać sosem żurawinowym i posypać ziarnami zielonego pieprzu.
Krok 4 - Nadziane awokado foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stef 06.10.2014 19:58
Ładna przystawka.
Gabi44 06.10.2014 17:36
Wygląda zachęcająco.
Katarzyna59 06.10.2014 17:07
super, extra
olyabuziaczek 06.10.2014 15:25
wyglada znakomicie
mirosława4 06.10.2014 15:22
zjadłabym :)
marcia7 06.10.2014 14:05
bajeczne kolory
Marta1986 06.10.2014 12:37
pieknie wyglada
Rysia 06.10.2014 11:52
Smacznie podane awokado.
Malinka 06.10.2014 10:47
Super propozycja, mniam!
bietka 06.10.2014 10:15
ale pysznosci :)
Joannasz3190 06.10.2014 10:04
Uwielbiam awokado, w takiej wersji musi być pyszna :)
Aleksandra/Olcia 06.10.2014 09:56
mniam mniam pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak