Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielęcina a la Cubana

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina
bekon
czosnek
zielona papryka

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina a la Cubana

SKŁADNIKI: 25 - 35 dag eskalopek cielęcych, 6 plasterków bekonu, 1 - 2 limonki, 1 duża cebula, 5 - 6 ząbków czosnku, 1 duża zielona papryka, 1 łyżeczka oliwy, sól. Do podania: czerwona papryka konserwowa.

SPOSÓB WYKONANIA: Wycisnąć sok z limonki i nasmarować nim mięso. Utrzeć czosnek z solą i natrzeć nim eskalopki. Cebulę i paprykę pokroić w małą kosteczkę, wymieszać. Połowę masy wyłożyć w naczyniu, przykryć mięsem, a następnie resztą cebuli i papryki. Wstawić do lodówki na 12 - 24 godzin. Bekon pokroić na mniejsze kawałki. Smażyć w małej ilości oliwy. Dodać marynatę i dusić do miękkości cebuli i papryki. Po środku patelni zrobić miejsce i ułożyć eskalopki, przykryć je boczkiem, cebulą i papryką, smażyć. Po obróceniu na drugą stronę, boczek, cebulę i paprykę ponownie nałożyć na mięso. Usmażyć. Podawać z kawałkami konserwowej czerwonej papryki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

foczka-ks 23.02.2016 14:48
bardzo delikatne a zarazem smaczne
anestis 19.03.2011 21:59
wygląda smakowicie
wedith1 05.09.2010 14:44
Super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak