Cielęcina a la Cubana

Cielęcina a la Cubana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cielęcina

  • bekon

  • czosnek

  • zielona papryka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 25 - 35 dag eskalopek cielęcych, 6 plasterków bekonu, 1 - 2 limonki, 1 duża cebula, 5 - 6 ząbków czosnku, 1 duża zielona papryka, 1 łyżeczka oliwy, sól. Do podania: czerwona papryka konserwowa.

SPOSÓB WYKONANIA: Wycisnąć sok z limonki i nasmarować nim mięso. Utrzeć czosnek z solą i natrzeć nim eskalopki. Cebulę i paprykę pokroić w małą kosteczkę, wymieszać. Połowę masy wyłożyć w naczyniu, przykryć mięsem, a następnie resztą cebuli i papryki. Wstawić do lodówki na 12 - 24 godzin. Bekon pokroić na mniejsze kawałki. Smażyć w małej ilości oliwy. Dodać marynatę i dusić do miękkości cebuli i papryki. Po środku patelni zrobić miejsce i ułożyć eskalopki, przykryć je boczkiem, cebulą i papryką, smażyć. Po obróceniu na drugą stronę, boczek, cebulę i paprykę ponownie nałożyć na mięso. Usmażyć. Podawać z kawałkami konserwowej czerwonej papryki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

foczka-ks

23.02.2016 14:48
bardzo delikatne a zarazem smaczne

anestis

19.03.2011 21:59
wygląda smakowicie

wedith1

05.09.2010 14:44
Super!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat