Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki ze schabu

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
ogórki kiszone 4 szt
cebula 2 szt.
kabasy wieprzowe 2 szt
Musztarda sarepska Prymat do posmarowania
sól do smaku
pieprz świeżo zmielony do smaku
smalec do smażenia
czosnek 2 ząbki
bulion warzywny do zalania

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki ze schabu

Schab pokroić na plastry grubości ok. 1 cm, rozbić. Odsączone ogórki, i jedną cebulę pokroić w słupki. Kabanosy pokroić. Schab posmarować cienką warstwą musztardy (sarepska lub rosyjska, wedle uznania), oprószyć solą i pieprzem.
Układać na nim wąskie słupki cebuli, kawałek ogórka i kabanosa. Roladki zwinąć, spiąć lub obwiązać.
Roladki smażyć na rumiano na rozgrzanym tłuszczu. Podsmażyć cebulę i czosnek, całość zalać bulionem. Dusić na wolnym ogniu do miękkości mięsa.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak