Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy jabłkowe z nutką wanilii.

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 2
mleko 0,5 litra
jajko 2
mąka pszenna 2,5 szklanki
cukier 2 łyżki
cukier waniliowy 1 opakowanie
proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki
sól szczypta
olej do smażenia
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy jabłkowe z nutką wanilii.

Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę.Pozostałe składniki wraz z żółtkami, miksujemy na gładką, dość gęstą masę.Do masy dodajemy starte na tarce( na grubym oczku ) jabłka. Na końcu wszystko delikatnie mieszamy z ubitymi białkami.Racuchy smażymy na oleju na złoty kolor. Do gotowych racuszków przykładamy dowolny szablon i posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 06.10.2014 12:14
smaczne i bardzo ładnie podane !
dodi 06.10.2014 09:20
mniam, mniam
Helena63 06.10.2014 07:52
koniecznie przepis wypróbuje
gusia1000 06.10.2014 00:13
Pięknie i smacznie.
Renata22 05.10.2014 22:51
ładnie podane!
Noruas 05.10.2014 22:11
Przepiękne serce! Musiało być super smaczne!
Jusiaa 05.10.2014 21:27
Serduszko przykuło moją uwag :)
stokrotka 05.10.2014 21:10
pięknie się prezentują

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak