Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Huevos Habaneros

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko
papryka
pomidory

Przepis i sposób przygotowania na: Huevos Habaneros

SKŁADNIKI: Sos: 1/4 szklanki oliwy z oliwek, 1 mała posiekana cebula, 1 mała zielona papryka, 2 posiekane ząbki czosnku, puszka osączonych i posiekanych pomidorów, pół szklanki posiekanych papryczek pimiento, 2 łyżki wytrawnej sherry, sól i pieprz do smaku. Jajka: 8 dużych jajek, 4 łyżki solonego masła, sól i pieprz do smaku, 1 łyżka posiekanej natki pietruszki.

SPOSÓB WYKONANIA: Rozgrzać piekarnik do 160 stopni. Na rozgrzanej oliwie podsmażyć cebulę, paprykę i czosnek - ok. 8 minut. Dodać pomidory, papryczki pimiento i sherry. Dusić 15 minut, doprawić solą i pieprzem. Wysmarować tłuszczem 4 małe naczynia do zapiekania. Wyłożyć sosem i wbić po dwa jajka. Na wierzchu polać roztopionym masłem. Zapiekać 10 - 12 minut. Posypać solą, pieprzem i natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karolina92 24.09.2010 08:50
Wygląda apetycznie, chyba spróbuje, tylko nie wiem skąd wezmę papryczki pimiento, ale postaram się je czymś zastąpić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak