Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto pijak

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5
cukier 1 szklanka
mąka 1 szklanka
olej 8 łyżek
woda 3 łyżki
kakao 3 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
rodzynki 400 dag.
alkohol
gorzka czekolada 3 tabliczki
margaryna 0,5 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto pijak

Kroki postępowania

1
Rodzynki zalać alkoholem, odstawić na 12 godzin.
Krok 1 - Ciasto pijak foto
2
Białka ubić z cukrem dodać żółtka i mąkę.
Krok 2 - Ciasto pijak foto
3
Do wymieszanej masy dodać olej i wodę.
Krok 3 - Ciasto pijak foto
4
Następnie dodać kakao i wodę. Wyrobić jednolitą masę, piec przez około 30 minut w 180 stopniach.
Krok 4 - Ciasto pijak foto
5
Czekolady rozpuścić z margaryną, dodać odsączone rodzynki. Wyłożyć na biszkopt.
Krok 5 - Ciasto pijak foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak