Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowy chutney

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 1 kg
papryka czerwona 3-4 sztuki
cebula 3-4 sztuki
czosnek 2-3 ząbki
cukier ok. 10 dag
ocet 1/2 szkl.
Imbir mielony Prymat 1 łyżeczka
Goździki całe Prymat ok 5 sztuk
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowy chutney

Pomidory sparzyć, obrać, pokroić w kostkę. Cebulę, paprykę i czosnek drobno posiekać. Pokrojone warzywa zagotować z octem. Dodać imbir, goździki i cukier. Całość doprawić solą i pieprzem wg. uznania. Gotować ok 20 min. na małym ogniu , ciągle mieszając. Gorący sos przełożyć do słoików. Słoiki pasteryzować ok 15-20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak