Białe gazpacho

Białe gazpacho

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana

  • jogurt naturalny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 2 średnie świeże ogórki, 2 roztarte ząbki czosnku, 470 ml kwaśnej śmietany, od pół do 3 szklanki jogurtu naturalnego, sól i pieprz do smaku, od 1 do 1 szklanki bulionu z kurczaka w razie potrzeby, 3 krople tabasco, posiekana cebulka dymka i natka pietruszki. Do podania: podsmażone migdały.

SPOSÓB WYKONANIA: Obrać ogórki. Zmiksować. Dodać czosnek, kwaśną śmietanę, pół szklanki jogurtu, sól, pieprz. Zmiksować. Jeśli zupa jest za gęsta to rozcieńczyć ją resztą jogurtu lub bulionem. Dodać tabasco, ewentualnie jeszcze raz doprawić. Schłodzić w lodówce przez noc. Gazpacho podawać posypane dymką, natką i migdałami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Betka

25.12.2012 23:03
mniammmm

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat