Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Trufelki z suszonymi jabłkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

herbatniki 15-20 szt
jabłka suszone 5 plasterków
cukier 3 łyżki
masło 1/2 kostki
kakao 3 łyżki
spirytus 1,5 łyżki
orzechy włoskie 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Trufelki z suszonymi jabłkami

Kroki postępowania

1
Herbatniki pokrusz w pył.
Krok 1 - Trufelki z suszonymi jabłkami foto
2
Suszone jabłka pokrój w drobną kosteczkę.
Krok 2 - Trufelki z suszonymi jabłkami foto
3
Masło utrzyj z cukrem, kakao i spirytusem.
Krok 3 - Trufelki z suszonymi jabłkami foto
4
Dodaj pokruszone herbatniki oraz suszone jabłka. Dokładnie całość wymieszaj.
Krok 4 - Trufelki z suszonymi jabłkami foto
5
Z masy uformuj niewielkie kuleczki. Trufelki obtocz w posiekanych orzechach włoskich. Włóż na godzinę do lodówki, aby stwardniały.
Krok 5 - Trufelki z suszonymi jabłkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak