Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wędzona makrela spod grilla

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makrela wędzona 1 szt
ziemniaki 1 szt
por 1 liść
marchewka 1 szt
rozmaryn świeży
olej do smażenia 2 łyżki
masło 1 łyżka
cytryna 1 plaster
limonka 0,5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Wędzona makrela spod grilla

Kroki postępowania

1
Marchewkę pokroić w słupki, podgotować, przesmażyć krótko na maśle. Ziemniak ugotować, pokroić na plastry, posypać rozmarynem, przesmażyć na oleju, rozłożyć w naczyniu do zapiekania.
Krok 1 - Wędzona makrela spod grilla foto
2
Z makreli zdjąć skórę
Krok 2 - Wędzona makrela spod grilla foto
3
Liść pora blanszować , osuszyć i obwinąć nim makrelę, przetykając marchewką.
Krok 3 - Wędzona makrela spod grilla foto
4
. Tak obwiniętą makrelę położyć na ziemniakach i zapiec pod grillem.
Krok 4 - Wędzona makrela spod grilla foto
5
Na wierzch plasterek cytryny. Podając skropić limonką.
Krok 5 - Wędzona makrela spod grilla foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 05.10.2014 14:52
ciekawy pomysł warty wypróbowania :)
Maria 70 05.10.2014 12:43
Warto spróbować.
Ali 05.10.2014 12:24
Ale bym jadł! :)
halinah 05.10.2014 11:44
wygląda apetycznie :)
Adamorek 05.10.2014 11:00
niezła rybka
Anna133 05.10.2014 10:47
nawet nie wiedziałam, że tak można ją wykorzystać :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak