Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety z kaszy jęczmiennej

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jęczmienna 1 torebka
cebula 1 sztuka
pieczarki 4 sztuki
mięso mielone 40 dag
jajko 1 sztuka
Kucharek przyprawa do potraw wg uznania
sól wg uznania
pieprz wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety z kaszy jęczmiennej

Kroki postępowania

1
Pieczarki poszatkować i podsmażyć na patelni. Cebulkę pokroić drobno i także podsmażyć na patelni.
Krok 1 - Pulpety z kaszy jęczmiennej foto
2
Kaszę jęczmienną ugotować. Połączyć z mięsem i warzywami.
Krok 2 - Pulpety z kaszy jęczmiennej foto
3
Przyprawić do smaku. Dodać jajko.
Krok 3 - Pulpety z kaszy jęczmiennej foto
4
Wymieszać i formować z powstałego farszu pulpety. Panierować w mące
Krok 4 - Pulpety z kaszy jęczmiennej foto
5
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu
Krok 5 - Pulpety z kaszy jęczmiennej foto
6
Podawać z sosem i dodatkami. Ja zrobiłam sos z torebki.
Krok 6 - Pulpety z kaszy jęczmiennej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 14.01.2015 08:28
warto zrobić
Adam/ZUB3R 05.10.2014 00:06
wyglądają smacznie
Konczi 04.10.2014 20:36
świetny pomysł na obiadek
Megg 04.10.2014 19:51
bardzo fajne pulpeciki
molanka 04.10.2014 16:46
bardzo apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak