Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pikle ćwiarteczki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ocet 10 % 1 szklanka
woda zimna 3 szklanka
cukier 1,5 szklanka
cebula biała 2 szt
sól 3 łyżki
Przyprawa do mięs Prymat 3 łyżeczki
Gorczyca biała cała Prymat 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: pikle ćwiarteczki

Ogórki (średnie lub małe) gruntowe obieramy i kroimy w ćwiarteczki.Wkładamy w słoiki. Cebulę obrać pokroić w talarki lub zdejmować po jednej warstwie i kroić w drobniejsze kawałeczki. Podane składniki zagotować . Gorącą zalewą zalać pikle. Po zagotowaniu pasteryzować 7 min. Ilość z przepisu wystarcza na zalanie 4 większych słoików lub 7 półlitrowych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojtek8 02.01.2011 21:31
fajne
Izabela28 08.12.2010 20:54
Uwielbiam takie pikle;)
jolaxa 07.12.2010 13:28
mmm
aginaa 18.11.2010 19:57
super
wiktor188 05.11.2010 07:43
Dobre
Beata73 28.10.2010 14:37
bardzo smaczne!
mamusia1 26.10.2010 17:10
bardzo dobre na zimę!
etka 20.10.2010 09:16
dobre na zimowe dni ;)
Magda60 10.10.2010 18:07
apetyczne
Grażyna13 01.10.2010 09:31
Smakowite te pikle !
agata1722
agata1722 29.09.2010 08:52
rewelacja, lubię takie ogóreczki
Emilia21 22.09.2010 19:39
świetne
alaaa 11.09.2010 19:31
z taką przyprawą jeszcze nie robiłam...
mamusia1 03.09.2010 16:10
lubię takie!
anja3107 02.09.2010 14:41
super
Patrycja40 27.08.2010 12:31
ciekawe
patelka 26.08.2010 12:07
pycha
dorota20w1 12.08.2010 18:59
bardzo lubie pikle

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak