Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka w pomidorach

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolki szparagowej 1kg.
pomidorów 1kg
soli 2dag.
cukru 2dag.

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka w pomidorach

Dojrzałe pomidory umyć,pokroić na cząstki,usunąć zielone piętki,włożyć do emaliowanego rondla i pod przykryciem krótko rozgotować.Przetrzeć przez plastykowe sito,dodać sól,cukier i ponownie zagotować.Świeże(bez włókien) strąki fasoli dokładnie umyć,obciąć oba końce i podgotować przez 10min.we wrzącej lekko posolonej wodzie.Luzno ułożyć w wyparzonych słoikach i zalać gorącym przecierem pomidorowym(do wysokości2cm.niżej słoika).Pasteryzować przez 45 minut w temperaturze ok.90 stopni.Można podawać z dodatkiem kiełbasy,mięsa,lub jako samodzielne danie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 27.06.2011 08:05
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak