Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżowy miodzik

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 1 torebka
jabłka 2
miód prawdziwy 1 łyżka
masło 1 łyzka
cynamon Prymat szczypta
sól do smaku

Porada

Jeśli jabłka są słodkie nie wymagają cukru , natomiast jesli są kwaśne trzeba dodać wedle uznania.

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżowy miodzik

Kroki postępowania

1
Torebkę ryżu gotujemy w leciutko osolonej wodzie, odcedzamy.
Krok 1 - Ryżowy miodzik foto
2
2 jabłka obieramy , wydrążamy gniazda nasienne i kroimy w ósemki.
Krok 2 - Ryżowy miodzik foto
3
Na patelni rozgrzewamy masło z łyżką miodu.
Krok 3 - Ryżowy miodzik foto
4
Jabłka dusimy lekko ,aby się nie rozpadły.Dodajemy trochę cynamonu.
Krok 4 - Ryżowy miodzik foto
5
Ciepłe uduszone jabłuszka nakładamy na ryż i smakujemy!
Krok 5 - Ryżowy miodzik foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Damiano
Damiano 16.03.2015 08:08
bardzo dobry
IZABELA29 25.02.2015 08:50
świetny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak