Zupa z fasolką i buraczkami

Zupa z fasolką i buraczkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    2 litry
  • fasolka szparagowa

    30 dag
  • ziemniaki

    4 szt
  • buraczki

    3 szt
  • ziele angielskie

    2 szt
  • liść laurowy

    3 szt
  • marchewka

    3 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • szponder

    60 dag
  • kostka rosołowa

    2 szt
  • mąka

    1-2 łyżki
  • śmietana

    200 ml
  • SÓL,PIEPRZ,KOPEREK

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotować wywar z mięsa marchewki, pietruszki dodać ziele angielskie i listek laurowy. Mięso wyjąc na talerzyk, wywar przecedzić, marchewkę i pietruszkę pokroić w małą kosteczkę. Do wywaru wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki, fasolkę pokrojoną na 1,5-2 cm kawałki, starte na tarce jarzynowej buraczki i kostę rosołową gotujemy do miękkości. Mąkę rozrabiamy w małej ilości wody, wlewamy do zupy, doprawiamy śmietaną, dokładamy mięso i gotujemy jeszcze ok 2-3 minut. Jeżeli uważamy że zupa jest zbyt gęsta możemy dolać jeszcze trochę wody. Doprawiamy do smaku przyprawami i na sma koniec wsypujemy posiekany koperek.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

krokodyl

10.07.2012 18:41
lubię taką

koala

05.06.2012 14:55
o jaka fajna!

Renata16

29.04.2012 20:04
świetnie wygląda

adam1f

25.07.2011 00:08
super

ZEWA

28.12.2010 15:04
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat