Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z nutką ananasa i kokosa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 1/2 szklanki
cebula 1/2
bulion 350 ml
olej do smażenia
ananas 3 plastry
wiórki kokosowe 3 łyżki
curry 1/2 łyżeczki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z nutką ananasa i kokosa

Kroki postępowania

1
Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i podsmażamy drobno pokrojoną cebulę.
Krok 1 - Risotto z nutką ananasa i kokosa foto
2
Wsypujemy ryż i podsmażamy jeszcze chwilkę często mieszając.
Krok 2 - Risotto z nutką ananasa i kokosa foto
3
Całość zalewamy ciepłym bulionem i doprowadzamy do wrzenia.
Krok 3 - Risotto z nutką ananasa i kokosa foto
4
Gotujemy na bardzo małym ogniu przez ok. 20 minut (do czasu wchłonięcia bulionu przez ryż). Na koniec doprawiamy wszystko do smaku solą i pieprzem. Łączymy z curry, z pokrojonym ananasem i wiórkami kokosowymi.
Krok 4 - Risotto z nutką ananasa i kokosa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jola91 03.10.2014 20:32
Pomysłowa mieszanka smaków
patryska76 03.10.2014 16:18
Ciekawa propozycja :-)
Mama niejadka 03.10.2014 16:13
Ciekawe połączenie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak