Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Powidła śliwkowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki 2 kg
cukier 1 szkl
cukier waniliowy 2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Powidła śliwkowe

Śliwki myjemy i wyciągamy pestki. Owoce przekładamy do garnka najlepszy z grubym dnem i gotujemy na bardzo wolnym ogniu, co chwilę mieszając. Gdy śliwki mamy lekko rozgotowane wsypujemy cukier i cukier waniliowy. Gotujemy ok 1,5 godziny do 2. Polecam do ciast i na chlebek :) Smacznego

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mama niejadka 03.10.2014 16:26
Robię podobnie ale nie dosładzam :)
Adamorek 03.10.2014 14:50
też dziś robię
halinah 03.10.2014 12:53
lubię takie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak