Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

a\'la kopiec kreta

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 30% 500 ml
śmietanfix 3 opakowania
cukru pudru pól szklanki
galaretka agrestowa 1 opakowanie
bita śmietana 1 opak
Biszkopt . .
jajko 4 szt.
mąka tortowa 1 szklanka niepełna
mąka ziemniaczana 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: a\'la kopiec kreta

z podanych skkladników robimy biszkopt i pieczemy.Po upieczeniu delikatnie obkrawamy dookola zastawiajac 1 cm krawedzi i dwybieramy srodek.
Smietane ubijamy z smietanfixem,cukrem i bita smietana w proszku.Dodajemy do niej pokrojone na kawalki zastygłą galaretkę.Delikatnie mieszamy i wykładamy na ciasto.Formujemy kopczyk.Pozostałe okruszki ciasta posypujemy na masę smietanowa.Wkladamy do lodowki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 05.04.2012 15:22
super
kochanyptysiu 01.04.2012 19:14
rewelacja!
Neetka90 11.03.2011 19:34
mniam ;-)
Karolcia12 31.01.2011 19:00
wygląd pierwsza klasa :)
ewasylwia 01.11.2010 20:47
Też kiedyś coś podobnego robiłam pycha
Iwusia 29.08.2010 17:03
Coś wspaniałego :))))
pauluna
pauluna 23.08.2010 12:42
no siwtne
zuzanna6 23.08.2010 08:25
napewno pychota
marzencia2007 21.08.2010 12:36
wyglada swietnie a smakuje penwie jeszcze lepiej :)
Margo1 14.08.2010 08:39
Śliczny wyszedł
Gosia40 13.08.2010 08:33
Jaka pychota:)
cukiereczek 13.08.2010 07:26
Ciasto wygląda bardzo, bardzo smakowicie
Kate131 12.08.2010 08:18
mniam...a ja jeszcze bez sniadania
krzyniu1984 08.08.2010 16:12
jest super!
Ewa111 08.08.2010 15:51
wygląda apetycznie
amorzenek 08.08.2010 08:13
wygląda super
iwa643 08.08.2010 08:06
fajny i pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak