a\'la kopiec kreta

a\'la kopiec kreta

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana 30%

    500 ml
  • śmietanfix

    3 opakowania
  • cukru pudru

    pól szklanki
  • galaretka agrestowa

    1 opakowanie
  • bita śmietana

    1 opak
  • Biszkopt

    . .
  • jajka

    4 szt.
  • mąka tortowa

    1 szklanka niepełna
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • cukier

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

z podanych skkladników robimy biszkopt i pieczemy.Po upieczeniu delikatnie obkrawamy dookola zastawiajac 1 cm krawedzi i dwybieramy srodek.
Smietane ubijamy z smietanfixem,cukrem i bita smietana w proszku.Dodajemy do niej pokrojone na kawalki zastygłą galaretkę.Delikatnie mieszamy i wykładamy na ciasto.Formujemy kopczyk.Pozostałe okruszki ciasta posypujemy na masę smietanowa.Wkladamy do lodowki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

cukiereczek

05.04.2012 15:22
super

kochanyptysiu

01.04.2012 19:14
rewelacja!

Neetka90

11.03.2011 19:34
mniam ;-)

Karolcia12

31.01.2011 19:00
wygląd pierwsza klasa :)

ewasylwia

01.11.2010 20:47
Też kiedyś coś podobnego robiłam pycha

Iwusia

29.08.2010 17:03
Coś wspaniałego :))))

pauluna

23.08.2010 12:42
no siwtne

zuzanna6

23.08.2010 08:25
napewno pychota

marzencia2007

21.08.2010 12:36
wyglada swietnie a smakuje penwie jeszcze lepiej :)

Margo1

14.08.2010 08:39
Śliczny wyszedł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat