Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z bobem, boczkiem i serem fetą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Podstawowe

bób 400 g
ciasto francuskie 1 op
boczek wędzony kilka plastrów
ser żółty tarty
ser feta
jajko 1 szt

Przyprawy

sól
pieprz
papryczka chili
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z bobem, boczkiem i serem fetą

Kroki postępowania

1
Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć, do zarumienienia wraz z wyciśniętym czosnkiem i chilli.
Krok 1 - Tarta z bobem, boczkiem i serem fetą foto
2
Żółty ser zetrzeć na tarce, fetę pokruszyć. Do miski wsypać ugotowany bób, rozgnieść go. Dodać do niego jajko, boczek i oba sery, wymieszać. Na wierzch można wysypać kilka całych ziaren bobu.
Krok 2 - Tarta z bobem, boczkiem i serem fetą foto
3
Na ciasto wyłożyć farsz i dokładnie rozprowadzić. Wstawić do nagrzanego na 180 stopni piekarnika i piec ok. 20-25 minut.
Krok 3 - Tarta z bobem, boczkiem i serem fetą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 02.10.2014 20:41
Bardzo ciekawa propozycja.
Ali 02.10.2014 14:53
Całkiem nieźle wygląda ;)
wwwiolka 02.10.2014 12:23
Bardzo fajny przepis.
halinah 02.10.2014 11:14
ciekawe połączenie
sasanka 02.10.2014 10:54
Poproszę kawałeczek :) fajny pomysł na wykorzystanie bobu w innej formie niż miska ugotowanego :D
Beatris 02.10.2014 10:44
I dla mnie też... Z przyjemnością zjadłabym kawałeczek:)
Christopher 02.10.2014 10:39
Tarta akurat dla mnie.
jola91 02.10.2014 10:31
Brzmi ciekawie i świetnie wygląda :)
Rysia 02.10.2014 10:15
Smaczna tarta.
Mama niejadka 02.10.2014 09:41
Apetycznie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak