Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona papryka faszerowana mięsem, kuskusem i fetą z odrobiną sosu
Papryce odciąć czapeczki i oczyścić.
Cebulę i czosnek drobno pokrojone podsmażyć na małej ilości oliwy.
Dodać mięso mielone i przyprawy.
Podsmażyć, dodać kuskus i sok pomidorowy.
Ponownie chwilę podsmażyć.
Dodać ser feta pokrojony w kostkę.
Delikatnie wymieszać.
Tak przygotowanym farszem wypełnić papryki.
Naczynie żaroodporne posmarować oliwą i ułożyć papryki.
Piec w 160 stopniach wedle uznania.
Ja piekłam 30 minut bo lubię chrupiącą paprykę :-)
Przygotować sos.
Masło roztopić na patelni, dodać mąkę.
Następnie wodę, mleko i rosołek.
Na końcu serek i podgrzewać na małym ogniu aż się rozpuści.
Jeśli lubicie paprykę, to polecam :-)