Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z marynowanymi gąskami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płaty śledziowe solone 5 szt
cebula 2 szt
grzybki marynowane 1 słoiczek
olej 3 łyżki
ocet 1 łyżka
Pieprz cytrynowy mielony Prymat do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z marynowanymi gąskami

Filety ze śledzia moczymy w wodzie i gdy stracą mocny, słony smak, płuczemy i kroimy na drobne kawałki. Cebule obieramy i kroimy na dosyć drobne piórka, lekko solimy i dodajemy do śledzi. Marynowane gąski wylewamy ze słoiczka na sitko i odsączamy z zalewy. Dodajemy je do śledzi i cebuli i mieszamy. Polewamy octem, olejem i posypujemy pieprzem cytrynowym. Mieszamy i odstawiamy, aż smaki się połączą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sasanka 02.10.2014 10:54
Ciekawy pomysł na wykorzystanie bogactwa lasu :)
Anna169Hosz 02.10.2014 09:24
Grzyby i śledzie to dobry duet.
Lis 02.10.2014 01:13
Dość nietypowe połączenie jak dla mnie....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak