Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa "Karmuszka"

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka konserwowa 700 g
fasola czerwona z puszki 1 puszka
boczek wędzony 250 g
kapusta 300 g
marchewki 3
pietruszka 3 szt
seler 1 kawałek
cebula 1 duża
przecier pomidorowy 200 ml
śmietana 200 ml
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
ziele angielskie 6 kulek
pieprz do smaku
cukier do smaku
sól do smaku
margaryna do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa "Karmuszka"

Kroki postępowania

1
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Boczek również pokroić w kostkę.
Krok 1 - Zupa "Karmuszka" foto
2
Kapustę drobno poszatkować.
Krok 2 - Zupa "Karmuszka" foto
3
Pozostałe warzywa pokroić w kostkę.
Krok 3 - Zupa "Karmuszka" foto
4
Na patelni roztopić margarynę i podsmażyć mięso. Przełożyć do garnka. Następnie podsmażyć warzywa, oprócz kapusty, i przełożyć do mięsa.
Krok 4 - Zupa "Karmuszka" foto
5
Mięso i warzywa zalać ok. 1 litrem wody. Dodać kapustę, listki laurowe i ziele angielskie. Dodać sól i pieprz i gotować ok. 30 minut.
Krok 5 - Zupa "Karmuszka" foto
6
Fasolę odsączyć, opłukać i dodać do zupy. Zagotować.
Krok 6 - Zupa "Karmuszka" foto
7
Dodać przecier pomidorowy. Śmietanę zahartować i wlać do zupy. Dodać natkę pietruszki. Zagotować.
Krok 7 - Zupa "Karmuszka" foto
8
Zupę doprawić do smaku wg gustu. podawać Podawać gorącą z białym pieczywem.
Krok 8 - Zupa "Karmuszka" foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 03.10.2014 11:36
i takie zupy są najlepsze
Grazyna0211 01.10.2014 19:47
bardzo smacznie się zapowiada
Katarzyna59 01.10.2014 18:30
smaczna zupka
Ania321 01.10.2014 18:20
smaczna zupa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak