Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurki z turówką wonną

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurki 0,5 kg
masło 3 łyżki
cebula 1 szt
śmietana 30% 200 ml
mąka pszenna 1 łyżeczka
trawa żubrówkowa 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kurki z turówką wonną

Kurki bardzo dokładnie oczyszczamy i myjemy. Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy bardzo drobno posiekaną cebulkę, oraz listki turówki. Po zeszkleniu, wrzucamy kurki i podsmażamy. Następnie dolewamy śmietanę wymieszaną z mąką i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smażymy jeszcze kilka minut, aż powstanie nam odpowiedniej gęstości sos. W razie potrzeby podlewamy wodą lub bulionem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak