Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka meksykańska

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kukurydza 1 puszka
groszek konserwowy 1 puszka
ogórki konserwowe 5 szt
papryka konserwowa 1 słoik
cebula czerwona 1 szt
ser żółty 100 g
ketchup łagodny 2 łyżki
oliwa 1 łyża
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
fasola 1 puszka
ketchup 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka meksykańska

Odsączyć fasolę, groszek i kukurydzę z zalewy. Cebulę, paprykę i korniszony pokroić w drobną kostkę. Ser żółty pokroić w dużą kostkę. Połączyć składniki ze sobą. Przygotować sos z oliwy, ketchupu i bazylii. Wymieszać z sałatką. Wstawić do lodówki na około pól godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zuzanna_z 22.06.2012 12:07
już wiem co dziś będę jadła
Natalia40 16.11.2011 21:54
superrr
Natalia40 16.11.2011 21:54
superrr
mic 27.10.2011 22:26
na pewno smaczna
teresa18 09.03.2011 20:17
muszę wypróbowac

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak