Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa sałatka z octem balsamicznym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki

sałata zielona 1 sztuka
cebula czerwona 1 sztuka
pomidory 3-4 sztuki
ogórki 2 sztuki
kukurydza w puszce 1 sztuka
fasola czerwona z puszki 1 sztuka

Sos do sałatki

sok z limetki 1 sztuka
ocet balsamiczny 1 łyżeczka
cukier brązowy 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa sałatka z octem balsamicznym

Sałatę myję, osuszam i każdy liść, osobno, rozrywam na drobne kawałki. Cebulę obieram i kroję w kosteczkę. Pomidory kroje w dość grubą kostkę.Ogórki obieram i kroje w półplasterki. Kukurydzę i fasolę osączam na sicie i przelewam zimną wodą. Zostawiam na kilka minut by woda ściekła. Wszystkie składniki przekładam do miski, doprawiam solą i mieszam. Sok z limonki i brązowy cukier dokładnie mieszam, doprawiam do smaku solą i pieprzem i polewam sałatkę. Wszystko dokładnie mieszam ze sobą i podaję.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 01.10.2014 08:24
fajna propozycja
Wafelek2601 01.10.2014 08:24
Apetyczna sałatka
Magula 01.10.2014 07:44
Rzeczywiście bardzo kolorowa i apetyczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak