Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z białej kapusty

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 szt
marchewka 2 szt
cebula biała 1 szt
musztarda 1 łyżka
śmietana 12% 2-3 łyżki
majonez 1 łyżka
sól, pieprz, cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z białej kapusty

Kapustę szatkujemy,kroimy na cienkie paseczki , marchewkę tarkujemy na tarce o dużych oczkach, cebulę kroimy w drobna kosteczkę. Warzywa mieszamy razem w misce, posypujemy odrobiną soli i odstawiamy, żeby kapusta zmiękła. śmietanę, majonez,musztardę,cukier,pieprz,sól, łączymy ze sobą. Polewamy surówkę, można posypać koperkiem. Odstawiamy na kilka minut, żeby smaki się połączyły. Surówkę podajemy do mięsa, ryb.

Można również skropić sokiem z cytryny i dodać oliwę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 16.10.2012 09:49
super surówka :) bardzo dobra :)
bercik1 19.01.2012 23:49
Super przepis.
LuKaSz4761 23.09.2011 04:15
Smaczności
IlonaAlbertos 06.03.2011 00:19
Apetycznie się prezentuje.
pawel007 27.10.2010 12:48
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak