Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak z kminkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 60 dag
marchewka 3 szt
pietruszka 2 szt
seler 1/2 szt
cebula 1 szt
ziemniaki 5 szt
seler naciowy 1 gałązka
porcja rosołowa 1 szt
ziele angielskie 3 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Liść lubczyku suszony Prymat
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
przyprawa w płynie
Kminek cały Prymat 1 łyżka
Kucharek SMAK LATA
koncentrat pomidorowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak z kminkiem

Kroki postępowania

1
Przygotować warzywa, obrać, opłukać wg uznania.
Do gotującego się wywaru włożyć pokrojone i obrane warzywa, oraz całą cebulę, ziele ang, liść laurowy.
Krok 1 - Kapuśniak z kminkiem foto
2
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę dodać do gotujących się warzyw, dodać seler naciowy, natkę, lubczyk i koperek posiekany. Nadal gotować
Kapustę opłukać poszatkować i dodać do zupy razem z kminkiem, gotować do miękkości.
Krok 2 - Kapuśniak z kminkiem foto
3
Gdy już wszystkie warzywa będą miękkie zupę doprawiamy przyprawami i koncentratem pomidorowym.
Krok 3 - Kapuśniak z kminkiem foto
4
Jeszcze chwilę gotujemy i ewentualnie doprawiamy przyprawami.
Krok 4 - Kapuśniak z kminkiem foto
5
Smacznego:))
Krok 5 - Kapuśniak z kminkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 01.10.2014 10:13
takie zupy bardzo lubię
Czyki 01.10.2014 07:57
Bardzo smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak