Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaczki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka kurczaka 2 szt
filet z kurczaka 300 g
marchewka 250 g
seler 150 g
pietruszka 2-3 szt
mąka 1 łyżka
masło 1 łyżka
majeranek 1 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
bulion 1,5 litra
sól
pieprz
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Flaczki

Kroki postępowania

1
W bulionie ugotować do miękkości warzywa i udka. Ugotowane wyjąć i ostudź.
Krok 1 - Flaczki foto
2
Zimne warzywa pokroić w paseczki.
Krok 2 - Flaczki foto
3
Filety z kurczaka pokroić w paseczki.
Krok 3 - Flaczki foto
4
Z udek usunąć kość i podzielić mięso na kawałeczki.
Krok 4 - Flaczki foto
5
Warzywa i mięsa przełożyć z powrotem do bulionu doprawić przyprawami i gotować ok 25 minut.
Krok 5 - Flaczki foto
6
Na około 10 minut przed końcem roztopić masło dodać mąkę i ostrą paprykę i wlać 1 szkl wody.
Krok 6 - Flaczki foto
7
Zasmażkę wlać do bulionu i dodać posiekaną natkę pietruszki.
Krok 7 - Flaczki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magduś83 30.09.2014 21:53
bardzo lubię
Grazyna0211 30.09.2014 19:15
danie mojego męża
jasiek 30.09.2014 13:15
dobrze doprawione
krokus 30.09.2014 11:54
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak