Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

marynowana pierś z kurczaka na rukoli pod biało-czerwonymi barwami

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

pierś z kurczaka 1 szt
cebula biała 2 szt
pomidor 1 duży
oliwa 3 łyżki
pieprz do smaku
sól do smaku do smaku

marynata

tymianek
bazylia
oliwa 5 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: marynowana pierś z kurczaka na rukoli pod biało-czerwonymi barwami

Kroki postępowania

1
marynata:
w miseczce mieszam paprykę ,tymianek ,bazylię oraz dolewam oliwę , pierś dzielę na pół, nacinam tworząc kratkę,marynuję mięso około 3 godz.
Krok 1 - marynowana pierś z kurczaka na rukoli pod biało-czerwonymi barwami foto
2
pierś wkładam do piekarnika ,owiniętą w folię al. ,piekę około 40 minut w 180 stopniach.
Krok 2 - marynowana pierś z kurczaka na rukoli pod biało-czerwonymi barwami foto
3
cebulę i pomidora
Krok 3 - marynowana pierś z kurczaka na rukoli pod biało-czerwonymi barwami foto
4
kroję w kostkę
Krok 4 - marynowana pierś z kurczaka na rukoli pod biało-czerwonymi barwami foto
5
rukolę myję i osuszam
Krok 5 - marynowana pierś z kurczaka na rukoli pod biało-czerwonymi barwami foto
6
na talerzu układam rukolę na niej pierś ,pomidory , cebulą ,posypuję solą i pieprzem polewam oliwą .
SMACZNEGO !!!
Krok 6 - marynowana pierś z kurczaka na rukoli pod biało-czerwonymi barwami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 13.11.2014 14:16
O jak patriotycznie :))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak